Post a Comment Print Share on Facebook
Featured Washington State Aaron Rodgers Ukraine McConnell Gaetz

reads.

What is behind Zurich's new turrets

Who has landed in the S-Bahn from Wollishofen direction to Close a window seat, is it a glimpse with a view: a glass, octagonal tower. He stretches to the height of the tennis complex is scheduled towards the sky.

On the flat roof of a SBB coach-house was so far on the outside only with Sprayereien noticeable, presented the work of art – like a lighthouse. Who is including, you can hear the subtle whisper, the generated cracks in the winter air in the Window. Mullioned Windows in varying sizes are joined together, the glass in your Windows slightly irregular. The wood frames are painted white, some of them finely decorated handles. In the condensate of the misted-up Windows, someone has drawn a butterfly and a heart. The morning sun makes the shadow of window tiles of Hiking in the octagonal tower.

Who's behind the project? The answers remain, for the time being: The construction worker at the tennis courts shrug with the shoulders, such as the employees of Green city of Zurich. The tower would not last long on the roof, since you're sure. The two Jehovah's witnesses that walk by, are more interested in the window to the heart of the new flock. An older gentleman, giving of himself to the tennis wall balls, wants, meanwhile, know that it can be only a temporary Installation – which was, finally, no land. A house more a poster is the decisive note: "scheduled: Forgotten Station" – the fall semester 2018, the Department of architecture ETH Zurich .

place of arrival and departure

The tender, the lecture gives insight in the task that has led to this tower. At the end of the design of a small railway station, where the train stops: "A glimpse for Temporary – the beginning of the journey of the hero". Behind this mission to the students of the Russian architect and artist Alexander Brodskiy and Ekaterina Nozhova, Bauberaterin in the conservation of the SBB. Both the meantime, currently, as a guest lecturer at the University.

The idea behind this is based on the observation that there are buildings that are without time and function assigned to stations, a kind of antithesis to the functioning of the railway. "But we can, just because you have no immediate purpose, such as lenses to use in order to get a new perspective on the world," writes Philip ursprung, head of the Department of architecture of the ETH, in the online magazine "the Republic" about the project.

The Windows are over 100 years old and the ETH of a owner of a Zurich mountain Villa were left, installed instead, noise protection window. The artwork will remain for a short time and then reduced again, the origin.

The function of the tower is not predefined: It is walkable for those who want to throw through the slices of a fresh look on the environment – while enabling the train a short look at a mysterious object. (Tages-Anzeiger)

Created: 15.02.2019, 17:35 PM

Avatar
Your Name
Post a Comment
Characters Left:
Your comment has been forwarded to the administrator for approval.×
Warning! Will constitute a criminal offense, illegal, threatening, offensive, insulting and swearing, derogatory, defamatory, vulgar, pornographic, indecent, personality rights, damaging or similar nature in the nature of all kinds of financial content, legal, criminal and administrative responsibility for the content of the sender member / members are belong.